MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #5506

SZE napok 2007. tavasz


Dátum: 2007. április 25., 10:03
Feladó: Pete Gábor -- peteg (a) mavrt.hu
Tárgy: SZE napok 2007. tavasz


Sziasztok!

Az alábbi beszámolót ugyan már néhányan korábban megkapták, azért elküldöm ide, a Csillára is :-)

A Széchenyi István Egyetem felkérésére 2007. április 16-18 között tartott SZE napok keretében állandó esti programként 20:00-tól 23:00-ig távcsöves bemutatóra vártuk az egyetem hallgatóit, illetve az érdeklődőket. Hétfőn este az IDILLI  csapatoknak - mókás vetélkedőjük egyik állomásaként - a csillagvizsgálóban fél órás turnusokban kellett számot adniuk ebbéli felkészültségükből. Mind a 4 csapat élményekkel és a megszerezhető pontokkal gazdagodva, elégedetten távozott. A csapatok tudásán kívül pluszpontot érdemelt a legrészegebb hallgató, aki a két csuklása között is korrekt, kiemelkedő pontosságú válaszokkal kápráztatott el bennünket.
Kedden 20:00 és éjfél között az egyetemen előre regisztrált 20 fős csoportok részére mutattuk meg a Vénuszt, a Szaturnuszt, M13, M36 és M81-82 mellett a városi égről könyebben látható csillagképeket.
Szerda este már nem volt szükség csoportos regisztrációra, mindenkit fogadtunk, aki a kígyózó sorokat türelemmel kivárta. Ekkor a korábbiak mellett még a vékonyka Holdsalót is megmutattuk a kupola 30 centis Newton távcsövével.

A vendégkönyv szerint a három egymást követő estén kb. 250 aláírás tanúsítja, hogy legalább ennyien szerezték meg a Galilei-élményt a Győri Egyetemi Bemutató Csillagvizsgáló és a Magyar Csillagászati Egyesület Győri Helyi Csoportja részéről ifj. Bezák Tibor, Pete Gábor, Pete László és Pércsy Kornél közreműködésével.

Üdv:

Pete Gábor...

web: gyor.mcse.hu

Széchenyi István Egyetem további programjairól bővebb info:
http://uni.sze.hu/index.php?option=com_extcalendar&Itemid=104&extmode=view&extid=24


   
Kezdőlap | Levelezőlisták