MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #6539

Keszthelyi Sándor Csimabi: a Csillagvárosban is
mzs@mcse.hu Asztrofotós kiállítás a Nemzeti Múzeumban


Dátum: Tue, 13 Oct 2009 12:24:01 +0200
Feladó: Keszthelyi Sándor
Tárgy: Csimabi: a Csillagvárosban is


A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiáját közel ötszáz újabb tétellel bővítettük.

Egy új munkatársunk számos régi könyvei közül régi fizikakönyvek csillagászati részeit tárta elénk. Ráadásul precízen, alaposan, jól használhatóan tette. Ugyanő feldolgozta a Galaktika tudományos-fantasztikus antológia összes, 1972-től 1995-ig (1972-1985-ig könyvként, 1985-1995-ig folyóiratként) megjelent számait csillagászati szempontból. Ide is írom köszönettel a nevét: Halmai István amatőrcsillagász, Jászkisér.

Teljesen elkészült a Debreceni Csillagászati Szakkör, később Magnitúdó Amatőrcsillagász Kör (MAK), még később Magnitúdó Csillagászati Egyesület Debrecen (MACSED) körlevelének, azaz a Magnitúdó Körlevélnek az összegyűjtése és leírása. Ezt 1980. szeptember hótól mind a mai napig havonta megírja és megjelenteti Zajácz György. Most a kiadvány tartalma a Csimabiba került.

Rendszeres figyelése két nagy országos napilapunknak (Magyar Nemzetnek és Népszabadságnak) úgy néz ki megoldódott. A Népszavára és a Magyar Hírlapra még várunk embereket!

Munkatársaink örömmel vették a Csillagváros megalapítását és ott egy csoportot is létrehoztak: A Csimabi barátai néven. Bárki csatlakozása örömmel lesz fogadva, aki minimum ismeri, vagy netalán szimpatikusnak találja munkálkodásunkat! Ott néha belső ügyeinkről írunk, vagy arról amikor frissítést tervezünk.
A ténylegesen megtörtént dolgokról továbbra is Csilla levelezőlistán adnánk hírt.

A Csimabi honlapját tegnap frissítettük.
http://csimabi.csillagaszat.hu/cs-onlin.htm

Keszthelyi Sándor (Köszö)

Pécsi Tudományegyetem
"Magyarország első egyeteme"
A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja
Ez a levél hivatalos Anti-Vírus programmal ellenőrizve
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt a levelet!


   
Kezdőlap | Levelezőlisták