MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #6649

haa2879 - február 27.
Hódi Gyula Re: ingyen tárhely


Dátum: Tue, 2 Feb 2010 22:10:33 +0100
Feladó: Hódi Gyula
Tárgy: Re: ingyen tárhely


Hege, igazad van abban, hogy nem lehet mindent ingyen kérni, netán elvárni, de az tény, hogy most is vannak ingyenes tárhelyek, tehát ha valaki, aki szintén egy elvet képvisel, még találhat magának új tárhelyet. Kiindulásul meg lehet nézni a http://ingyenweb.lap.hu/ listáit. De az is lehet, hogy valaki olyan helyet ismer, tapasztalatból, amelyet jónak talál, nem szokott problémája lenni a feltöltéssel, elvárható gyorsasággal nyílik meg róla a honlap, futtatható PHP vagy más kód rajta, egyszerűsített webcímet kap hozzá, saját e-mail fiókot, megfelel a tárhely és a fiók mérete és így tovább. A szolgáltatók kínálata nem egyforma ilyen szempontok szerint.

És nem is mindig teljesen ingyenes a hely, mert a szolgáltató finomabban, mint az extra.hu az utóbbi időben, vagy durvábban, reklámokat is el szokott helyezni a fogyasztó honlapján. Van, aki szerint a reklám haszontalan hülyeség, mindenesetre a gyártók, forgalmazók fizetni szoktak érte. Ha még a regisztrációs oldalon sincsenek reklámok, az ingyenességet akkor is finanszírozhatja egy alapítvány, vagy egy cég, amely ezt az egészet reklámköltségnek tekinti, szóval nem kell sírva fakadni az ingyenes helyek fenntartóinak végtelen önzetlensége és áldozatvállalása miatt. Én panaszos megjegyzést a megszűnés miatt itt nem láttam, csak annyit, hogy küldhettek volna egy e-mailt a fogyasztónak. Küldhettek volna.

Az 1000 forintért, amelyet tegnap említettem, csak a webcím fenntartását kapjuk, ami valóban elég is az eddigi honlap folytonosságának megtartásához. A DotRoll tárhelyéért egyébként 7000 forintot kell fizetni, az extra.hu-ról áttérőknek pedig most 3000-et, ha jól emlékszem. A fizetős helyek sem mindig megbízhatóak, ott is akadnak szolgáltatáskiesések, és akadnak domainváltozások, megszűnések is. Akit érdekel, megnézheti a részleteket a szolgáltatók honlapjain, és választja, ami neki tetszik. Ha valaki egy jó szolgáltatót ismer vagy talál, az jót tehet a többieknek azzal, ha jelt ad róla. De aki jót akar magának, az nem a neten tárolja az értékeit, még a honlapokról is legyen egy mentése, balesetek, "vis maior" esetére.

   egy belülálló
   :-)   
Kezdőlap | Levelezőlisták