MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #6679

Keszthelyi Sándor


Dátum: Thu, 11 Mar 2010 11:53:16 +0100
Feladó: Keszthelyi Sándor
Tárgy: Europa Kulturalis Fovarosa - 2010. szeptember 18.


Az igaz, hogy Európa Kulturális Fővárosát betakarta a hó, ám a sok szép, színes, érdekes 2010-es rendezvények között legfőképpen a 2010. szeptember 18-iki szombati nagyrendezvény előkészületei jól haladnak. Ekkor tartja Pécsett a Magyar Csillagászati Egyesület Napóra Szakcsoportja a VI. Országos Napórás Találkozót.

A helyszín az UNESCO egyik világörökségi helyszíne: a négytornyú székesegyház előtti tér: Dóm-tér, Séta-tér, hivatalos címén: Szent István tér 17. A régi, szépen felújított épületben erre a nagy napra már lefoglaltuk a nagytermet. Ez a Civil Közösségek Háza. Az épületben egy sétát máris lehet tenni virtuálisan.
http://civilhaz-pecs.hu/ckh/galeria

Az MCSE Napóra Szakcsoport vezetője tegnap a fővárosból idelátogatott a kulturális fővárosba és megtekintette a leendő rendezvény helyszínét. Itt lesznek a napórás előadások, a tapasztalatcserék, a beszélgetések. Lesz mód az éhség és főleg a szomjúság csillapítására is. Lesz közös séta a belváros napóráinak megtekintése céljából és közben a pécsi nevezetességek is útban lesznek.

Mindenkit nagyon szívesen látunk Pécsett, aki napóra-kedvelő vagy a legkisebb érdeklődést is mutat a napórák témája iránt. És azt is aki csak Pécset akarja megnézni, az itt szeptemberben javában zajló kulturális rendezvényekkel együtt és az épülő-szépülő utcáin, terein, épületeiben akarja egy napra, vagy akár több napra is jól érezni magát! (Utóbbiaknak javasoljuk, hogy már most foglaljanak valahol szállást, mert a legsűrűbb rendezvénydömping időszakában lesz ez a napórás találkozó!)
http://www.pecs2010.hu/Home/Programok/orokseg_fesztival_pecsi_napok

Keszthelyi Sándor (Köszö)

Pécsi Tudományegyetem
?Magyarország első egyeteme?
A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja
Ez a levél hivatalos Anti-Vírus programmal ellenőrizve
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt a levelet!

   
Kezdőlap | Levelezőlisták