MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #6834

Kerényi Lilla esti csillagnéző túra a budai-hegységben


Dátum: Fri, 10 Sep 2010 13:51:53 +0200 (CEST)
Feladó: Kerényi Lilla
Tárgy: esti csillagnéző túra a budai-hegységben


Csillagnézés szarvasbőgéskorCsillagnéző, csillagkép tanuló és fényszennyezést bemutató túrát szervezünk a Budai-hegységbe szeptember 17-én, pénteken.Ismerd meg a csillagképeket, tapasztald meg saját szemeddel a fényszennyezést fővárosunk környékén! Mindenkit szeretettel várunk egy esti csillagnézésre a Budai-hegységbe! Gyere el, és sétálj velünk az őszi éjszakában!

Időpont: szeptember 17. (péntek) 18:30
Találkozó helye: Budapest, 137-es busz Erdőalja úti megállójában, a buszfordulónál. (A Hedvig utca után kell leszállni.)Koordináták:47,55964  É, 19,00659  K
A túra hossza: kb. 5 km
A túra időtartama kb. 3 óraÚtvonal: A kék kereszt jelzésen elsétálunk a Virágos-nyeregig. A kék jelzésen megyünk tovább a Csúcs-hegy irányába. A Tök-hegy lábánál letérünk a jelzésről, és elgyalogolunk a gercsei árpádkori templomhoz. Innen a kék kereszten visszasétálunk a Virágos-nyeregbe. Derült idő esetén itt fogunk észlelni. Megmutatjuk a csillagképeket, beszélünk a hozzájuk kapcsolódó legendákról is. A programot távcsöves bemutatóval zárjuk.Hozzatok magatokkal zseblámpát, és ha van, binokulárt! Szóljatok barátaitoknak is! Túravezető: Kerényi Lilla   túrán a részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges. Ha felhős az ég, akkor is elindulunk. A séta csak eső esetén marad el!

   
Kezdőlap | Levelezőlisták