MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #6978

Keszthelyi Sándor Csimabi: amíg internet lesz!
Galileo Webcast Szkeptikus Klub és Konferencia, a kettő között Atomcsill


Dátum: Mon, 21 Feb 2011 12:15:35 +0100
Feladó: Keszthelyi Sándor
Tárgy: Csimabi: amíg internet lesz!


A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiáját, alias Csimabi-t ma frissítettük.
http://csimabi.csillagaszat.hu/cs-onlin.htm

Az adatsort csaknem 1000 újabb tétellel bővítettük. A tételek nem éppen újak, hanem leginkább másfélszáz esztendővel ezelőtt nyomtatódtak a csillagászattal kapcsolatosan néhány folyóiratban.

Főként: Mindenes Gyűjtemény (1789-től), Hasznos Mulatságok (1817-től), Tudományos Gyűjtemény (1817-től), Hazai 's Külföldi Tudósítások (1827-től), Társalkodó (1832-től), Új Magyar Muzeum (1850-től), Magyar Sion (1866-tól), Fényképészeti Lapok (1882-től) számaiból bányásztunk elő érdekességeket.

A Csimabi egyes tételeitől balra egy kis ikon van (behajtott sarkú pici könyv vagy füzetlapnak tűnik). Erre kattintva elérhetjük a könyv vagy folyóirat teljes szövegét. Ilyenekre csak az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) által archivált Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) könyveinél és az Elektronikus Periodika Archívum és Adatbázis (EPA) folyóiratcikkeinél adtunk elérhetőséget.

Természetesen sok anyag szintén olvasható más honlapokon digitalizálva, amelyeket keresőprogramokkal szintén elérhetünk. Ezek elérhetőségét mégsem adjuk meg, mert ki tudja meddig létezik az adott honlap url-ja. Viszont biztosak vagyunk, hogy amíg Magyarország lesz, addig az OSZK is lesz és a MEK és az EPA is meglesz!
Meg persze, amíg internet lesz!

Keszthelyi Sándor (Köszö)


Pécsi Tudományegyetem
?Magyarország első egyeteme?
A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja
Ez a levél hivatalos Anti-Vírus programmal ellenőrizve
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt a levelet!

   
Kezdőlap | Levelezőlisták