MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #7422

Pete Gábor Tájékoztatás a YouTube Csillagászat csatornáról


Dátum: Thu, 16 Aug 2012 09:23:18 +0000
Feladó: Pete Gábor
Tárgy: Tájékoztatás a YouTube Csillagászat csatornáról


Sziasztok!

A YouTube automata alkalmazásokkal folyamatosan keresi a szerzői jogokat sértő multimédiás tartalmakat, így a Csillagászat csatorna felvételei is átvizsgálásra kerülnek. Bizonyos nyilvános multimédiás tartalmakat, pl. NASA animációk tévesen azonosítanak jogvédettnek, ezeket a követeléseket ellenőrizve, majd megtámadva tisztázható a feltöltött előadás jogtiszta státusza. Az általunk jellemzően használt aláfestő zenék korábban szabadon felhasználhatók voltak, egy ideje viszont sajnos megváltozott a státuszuk. A YouTube felhívja a figyelmet az egyezésre, ám emiatt reklámok jelenhetnek meg a filmek mellett.

Egyes zenei bejátszások viszont szigorúan jogvédettek, s azonnal károsan befolyásolják a csatorna státuszát, amint a kereső algoritmus ezeket felismeri. Ezeket a felvételeket a rendszer jelzése alapján azonnal töröltük, mire korábban néhány nap alatt a státuszunk helyreállt. A felvételeket - ha az módosítható - természetesen ismét feldolgozzuk, s feltöltjük a kérdéses zene nélkül.

Nemrég egy számunkra új helyzet állt elő, ugyanis a VM Music szerzői jogi követelései miatt a YouTube előzetes figyelmeztetés nélkül világszerte letiltott egy felvételt, s a Csillagászat csatorna büntetést is kapott: bizonytalan ideig, várhatóan több hónapig 15 percben korlátozták a feltölthető tartalmak hosszát.

A státusz helyreállásáig az általunk már korábban létrehozott PolarisTV1 csatornánkra kerülnek fel az új felvételek, amelyeket a Csillagászat csatornán létrehozott lejátszási listába beágyazunk.

A Magyar Csillagászati Egyesület a szabályokat nem vitatva természetesen mindent megtesz azért, hogy az általunk feltöltött tartalommal senkinek se csorbuljanak az érdekei!

Köszönjük megértéseteket!

Pete Gábor


   
Kezdőlap | Levelezőlisták