MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #7432

Keszthelyi Sándor Csimabi: a Meteor folyóirat 1971-2006-ig


Dátum: Wed, 5 Sep 2012 19:34:36 +0200
Feladó: Keszthelyi Sándor
Tárgy: Csimabi: a Meteor folyóirat 1971-2006-ig


A csillagászat magyar nyelvű bibliográfiáját, azaz a Csimabi-t: javítottuk, bővítettük és 2012. szeptember 5-én frissítettük. Az adatbázis most 59.406 tételt tartalmaz.

http://csimabi.csillagaszat.hu/cs-onlin.htm

A bibliográfia legnagyobb része a Meteor folyóirat 1971-2012-ig tartó sorozatából adódik, ez önmagában 10.272 csillagászati cikk adatait tartalmazza.

Ezzel kapcsolatban való az az örömhír, hogy a Meteor összes lapszámának összes oldalát digitalizálták. A folyóirat szkennelésében közreműködtek: Hannák Judit, Jakabfi Tamás, Juhász László, Molnár Péter, Pete Gábor, Pércsy Kornél. A PDF formátumú fájlokat nemrég kitették az Internetre, a Magyar Csillagászati Egyesület "Meteor archívum" elnevezésű oldalára. Itt a fájlok megnyithatók, olvashatók, nyomtathatók, letölthetők.

http://meteor.mcse.hu/regi_meteorok.html

Jelenleg az 1971-2006-ig tartó Meteor-időszak érhető itt el, ez éppen 8.281 csillagászati cikket tartalmaz. Az érdeklődő tehát a Csimabi-ban megkeresheti a cikk adatait (szerző, cím, évszám, lapszám, oldalszám) és utána az archívumban megkeresheti azt a Meteor-lapszámot, amelyben a cikket teljes terjedelmében tanulmányozhatja.

Köszönjük a digitalizálók nagy munkáját!

Keszthelyi Sándor (Köszö)

________________________________
Pécsi Tudományegyetem
"Magyarország első egyeteme"
A Pécsi Tudományegyetemé az Év Campus Honlapja
Ez a levél hivatalos Anti-Vírus programmal ellenőrizve
Kérjük, óvja a természetet, ha nem szükséges, ne nyomtassa ki ezt a levelet!


   
Kezdőlap | Levelezőlisták