MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #7459

Pete Gábor Stephen Hawking: A nagy terv c. filmsorozat
Galileo Webcast A Szojuz-TMA-06M űrhajó indítása - élőben, okt. 23-án!


Dátum: Fri, 19 Oct 2012 08:35:41 +0000
Feladó: Pete Gábor
Tárgy: Stephen Hawking: A nagy terv c. filmsorozat


Sziasztok!

Ezekben a hetekben adja a Discovery Science csatorna "Stephen Hawking: A nagy terv" c. új 3 részes sorozatot. A 2. és a 3. részt sikerült felvennem, de az 1. részről sajnos lemaradtam, s belátható időn belül nem ismétli a csatorna. Nem vette fel véletlenül valaki jó minőségben?
Nekem főleg mpg2 DVD minőségben gyűlik a kollekció, így csak ebben a minőségben érdekel. Ha valakinek sikerült rögzítenie, akkor kérem keressen meg magánban!

Üdv:
Pete Gábor


Stephen Hawking: A nagy terv
A világ leghíresebb fizikusa "Stephen Hawking: A nagy terv" című új sorozatában az emberiség örök kérdéseire keresi a választ: Vajon Isten teremtette a világegyetemet? Mi az élet értelme? Miért létezik a világegyetem? Saját lenyűgöző elméletei mellett a neves brit kozmológus más érdekes feltételezésekkel is foglalkozik, s arra is kitér, hogy milyen hatással lehet a CERN Higgs-bozonnal kapcsolatos munkája a kozmosz megértésére. Közel 40 éves saját kutatása során szerzett ismereteit kibővíti a legújabb tudományos megfigyelésekkel és elméleti áttörésekkel, hogy elénk tárhassa eredeti - és sokszor ellentmondásos - elméleteit, melyeket modern tudományos ismeretekkel támaszt alá. A lélegzetelállító látványeffektusok és szellemes gondolkodásmód feltárja előttünk, hogyan próbál a fizika és a kozmológia választ adni olyan kérdésekre, amelyekkel évezredeken át küszködtek a filozófusok.

1. Isten teremtette a világegyetemet?
A tudomány, vagy a vallás körébe tartozik-e a lét első pillanata? A világ legíresebb élő tudósa keresi a választ a kérdések kérdésére: mi, vagy ki teremtette a világegyetemet?

2. Az élet értelme
Hossz: 0:44:15
Van értelme az életnek? Van célja létünknek? Hawking azt fejtegeti, mi mindent fednek fel a fizika törvényei az emberi léttel kapcsolatban.

3. A kozmosz kulcsa
Hossz: 0:44:03
Miért létezik a világegyetem és miért működik szabályok szerint? Hawking elmagyarázza nekünk a kozmosz működésének alapelveit a gravitációtól a húrelméletig.


   
Kezdőlap | Levelezőlisták