MAGYAR CSILLAGÁSZATI EGYESÜLET - CSILLA LISTA ARCHIVUM #7557

Kerényi Lilla Budai-hegység: Üstököstúra a Föld Órájában
Jaczkó Imre HELYI CSOPORT VEZETŐ VÁLASZTÁS MISKOLCON


Dátum: Mon, 18 Mar 2013 18:09:55 +0100 (CET)
Feladó: Kerényi Lilla
Tárgy: Budai-hegység: Üstököstúra a Föld Órájában


Budai-hegység: Üstököstúra a Föld Órájában

Márciusi csillagnéző túránknak két aktualitása is lesz: a PANSTARRS-üstökös és a Föld Órája. Megpróbáljuk mindkettőt "egy csapásra" megfigyelni.
Március 23-án, szombaton 20.30-kor kezdődik a Föld Órája. Ezen az estén egy óra hosszára Budapest díszkivilágításának egy részét lekapcsolják. Nem véletlen, hogy erre az időpontra tettük márciusi esti csillagnéző túránkat.
Sétánk másik aktualitása, hogy ezekben a napokban reméljük, az alkonyati órán látható lesz a Panstarrs üstökös.  A Hármashatár-hegy tetejéről derült idő esetén megpróbáljuk megfigyelni.  
A túra során megnézzük a csillagképeket, és ismét lesznek csillagászati kvízkérdések is. Az Árpád-kilátónál megvárjuk a 20.30-as villanyoltást. Innen kb. 20 perces sétával visszatérünk a Fenyőgyöngyéhez.

Útvonal: Fenyőgyöngye - Hármashatár-hegy - Árpád-kilátó - Fenyőgyöngye.
A találkozó 17:00-kor a Fenyőgyöngye előtt lesz (Budapest, II. ker. Szépvölgyi út 155.),
a 65-ös BKV busz végállomásánál.
Túratáv: kb.8 km
Túravezető: Kerényi Lilla.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges.  Ha borult idő van, akkor is teszünk egy sétát, de a túra eső esetén elmarad! Kötelező felszerelés: zseblámpa. Hasznos lehet továbbá egy látcső is az üstökösnézéshez.


   
Kezdőlap | Levelezőlisták